Cafe Letka

Ať už na Letné pracujete, bydlíte, jste studenty AVU a nebo jen navštěvujete Národní technické muzeum, tuto malou "pidivadelní" kavárničku rozhodně nesmíte opomenout. 
Jakmile jednou vkročíte, další návštěvě už nikdy neodoláte.


Jen těžko popsatelná retro atmosféra vás okouzlí již s prvním otevřením dveří. Věčně milý a usměvavý personál zajistí, že se tu každý bude cítit jako doma. Nebo u babičky. Minimalistické stoly s židličkami, co vypadají, že se o nich zmínil samotný Karl Marx ve svých spisech, přesto nenarušují pozitivní útulno, které navodí polštáře sloužící k posedu ve velkých obloukových oknech. Krásný paradox. Ptáte-li se, zda to má skutečně pointu, či je to pouze jeden z mnoha hipsterských pseudo uměleckých pokusů, nezklamu vás. Při rekonstrukci kavárny se majitelé snažili zachovat prvky původního prostoru, který má svou hodnotu jak historickou, tak architektonickou. Dnes už i designerskou. Ať to ale bylo kdysi tak či onak, je to povedené a dokonale provedené, že vás ani nenapadne o těchto hodnotách pochybovat. Jak jsem psala už o pouhém vstupu, ono vás to totiž doslova očaruje!
  A co by byl nefalšovaný kavárenský vibe bez vůně kávy? V době naší poslední návštěvy byla na mlýnku Etiopie. Ať už jste znalec, či si na něj jen hrajete, neurazí vás. Baristé umí - dáte-li si capuccino, flat white či jen espresso, dočkáte se kvality, ba si i pochutnáte!


Rozmanitost designu odpovídá celkovému charakteru tohoto kouzelného místa. 
Rozmanitý je výběr. 
Máte chuť na ranní kávu, odpolední limonádu, čaj o páté či víno o deváté? 
Rozmanitá je klientela.
Ať už jste business(wo)man, student, nebo maminka, co jde s dětmi z procházky ze sadů.
Rozmanité je vyžití.
Přijďte si odpočinout, uklidnit se a nemyslet na strasti denního bytí. 
Přijďte se pobavit s přáteli po divadelním představení (ať už euforizujícím nebo tragickém).
Přijďte se kulturně obohatit - jazzové koncerty tvoří poslední dobou stále častěji milou kulisu.
Přijďte se... NASYTIT?!


Nechala jsem to nejlepší nakonec. Jídlo je přece vždycky nejlepší. A navštívit Letku bez okusení úžasné snídaně či nebeského dezertu? Askeze. Hřích.
Pestrost nechybí ani zde. Snídaně sladká, slaná? Vyberete si.

Tím bych tuto magickou pouť asi ukončila. Magickou proto, že jsem několikrát užila slovo kouzelný/á/é. A ať to ode mě znělo jakkoli kýčovitě, kýče zde nenajdete. Poprvé jsem kavárnu navštívila na podzim loňského roku a od té doby čas jako by se tu zastavil. Atmosféra zůstala stejná. Stejně úžasná. Zkuste a podělte se se mnou se svými dojmy. Věřím, že budou jedině pozitivní.


Komentáře