CoffeeCup kavárna

Díky tomu, že žiji v poměrně malém městě, vím, jak je mimo Prahu a další velká města obtížné najít opravdu kvalitní kavárnu. Proto když jsem loni objevila CoffeeCup, neubránila jsem se radosti.
Maličká kavárnička nedaleko centra Františkových Lázní je otevřena pouze ve čtvrtek, pátek a sobotu. Přijde vám to zvláštní?


Ona rarita tkví v tom, že majitelé mají kavárnu pouze jako hobby. Veškerý personál proto tvoří oni dva. Ale kdybych jejich baristické dovednosti přirovnala ke hře na klavír, hrají Rachmaninovova preludia (abych zachovala atmosféru, tak G dur). Vůně kavárny symbolizuje výběr kvalitní kávy, kvalitní přípravu zase prozradí dokonalá chuť a servírování. Jste-li přesto skeptičtí, na zdi visí certifikáty z mnoha školení, která absolvovali. Takže to, že se v kávě opravdu vyznají, mají oficiálně potvrzené.

Kromě kávy tvoří nabídku samozřejmě i nekávové nápoje - horká čokoláda na různé způsoby, velký výběr čajů... A nesmím opomenout ani dezerty, protože co by byl den bez sladké tečky?
Sortiment se v průběhu roku obměňuje - v létě si odpoledne můžete zpestřit zmrzlinou, jindy zase různými druhy pohárků či limonád.


Vaše srdce si získají zejména svým pozitivním přístupem. Jakmile vkročíte do dveří, nejste pouhým zákazníkem. Jste hostem. Se vším všudy. Tady právě můžete spatřit rozdíl mezi touto a ostatními kavárnami. Nikdo nebude protáčet panenky, protože neznáte rozdíl mezi capuccinem a latte. S veškerým výběrem vám poradí a to způsobem, že si vůbec nebudete připadat hloupě. Na jakýkoli dotaz, ať už se týká kávy či ne, vám odpoví s úsměvem.
Navštívila jsem spoustu kaváren po republice i v zahraničí. Kvalitní personál se stal víceméně standardem, avšak žádný zaměstnanec nemá v popisu práce familiární přístup ke klientovi. A to je právě onen důležitý bod, jenž zde musím vyzdvihnout. Bylo opravdu málo míst, kde jsem byla tak okouzlena celkovou náladou kavárny - a toto je rozhodně jedno z nich! Ať už je to způsobeno tím, že se o kavárnu starají pouze majitelé a předávají svou lásku ke kávě svým hostům, či tím, jak je kavárnička maličká a útulná... 
Až se budete procházet krásnými Františkovými Lázněmi a dostanete chuť na dobrou kávu, vzpomeňte si na tento malý kavárenský skvost. Stojí to za to.

Komentáře

  1. Ve Františkových lázní? :)) Tam jsem byla jednou na wellness pobytu a líbilo se mi tam moc, takže se tam chci vrátit a děkuji moc za tip, protože kavárny miluju! <3

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat